Πέμπτη, 19 Μάιος 2022 00:00

"Μαζί μια αγκαλιά" η Medigene με το ΦΣ Λάρισας

«Μαζί μια αγκαλιά» ήταν ο κεντρικός τίτλος της πολυθεματικής, ανοιχτής προς την κοινωνία δράσης που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας στην κεντρική πλατεία στην πόλη της Λάρισας, για μια ολόκληρη εβδομάδα, από τις 09 μέχρι τις 15 Απριλίου.

Η πολυθεματική αυτή εκδήλωση, εντυπωσίασε όσους παρευρέθηκαν με τη ζωντάνια και το συνεχές ενδιαφέρον από τις πολλές παράλληλες ενέργειες που πραγματοποιούνταν καθημερινά πρωί και απόγευμα, χάρη στους φορείς που συνεργάστηκαν, ξεπερνώντας τα στενά όρια της απλής ενημέρωσης.

Η επίδειξη στις πρώτες βοήθειες, τα τεστ μνήμης, η μουσική βραδιά, η απασχόληση των παιδιών στα υπέροχα παιχνίδια και η δημιουργική απασχόληση τους με τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων, το εργαστήρι ζωγραφικής, οι ενημερωτικές ταινίες μικρού μήκους, οι γυμναστικές ασκήσεις για την ανάδειξη της αξίας της άσκησης στην πρόληψη, η εξειδικευμένη ενημέρωση και συμβουλή από τους φαρμακοποιούς, η προσφορά γευμάτων από τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα διαδραστικά σκετς και πολλές ακόμη παράλληλες δράσεις έδωσαν ζωντάνια στο κέντρο της πόλης, συνεπήραν τους πολίτες της περιοχής και συνέβαλαν στην ανάπτυξη ισχυρότερων δεσμών μεταξύ των φορέων που συμμετείχαν και της κοινωνίας.

H Medigene με το πρόγραμμα μας ITrustMedRx δε θα μπορούσε να απουσιάζει από μια τέτοια εκδήλωση. Καθημερινά συμβουλεύαμε τόσο τους απλούς πολίτες, όσο και συνάδελφους φαρμακοποιούς πάνω στις αλληλεπιδράσεις φαρμάκων αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα αυτού του ζητήματος και τη χρησιμότητα του προγράμματος μας στην επίλυση του.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον ΦΣ Λάρισας για την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποίησε, καθώς και τον πρόεδρο του κ. Κουτσούκη για την πρόσκληση του να παρεβρεθουμε και επιφυλλασόμαστε για ανάλογες ενέργειες στο μέλλον.